2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004






Simsimaa ajalugu: aasta 2016

25.detsember 2016

Tee omale või lase teistel teha jõulu- või uusaasta kingitus, sest praegu saab simsimängu ikka väga odavalt, The Sims 4 põhimängu saab kätte vaid 20 euroga, ja ka eripakke ja lisapakke, kaasa arvatud kõige värskemat lisapakki City Living saab odavamalt, sellised soodustused kestavad kuni 5.jaanuarini 2017. Vaata kõiki Origini pühadepakkumisi siin.

Ning meelelahutuseks väike artikkel sellest, kuidas lapsed õpivad simsimängu kaudu päriselu, loe seda siin.

Rahulikku jõuluaega ja head vana aasta lõppu!

18.detsember 2016

Ilmunud on uus mänguparandus, mis hulga paranduste kõrval tõi ka eelseisvateks pühadeks uusi asju tasuta pühadepakki, kuid lisaks ka uued kogutavad asjad - pehmed kaisuloomad. Pühadepaki asjadest loe lähemalt siin, kaisuloomadest siin ja mänguparandusest siin.

Viimase eripaki Retroglamuur uut videot vaata siin, uued pildid on siin, eripakiga mängu tulevaid asju näed siin ning valmis on ka eripaki nipid: uuendustest loe siin, ülemteenri info on siin, tualettlauast loe siin ja gloobusbaarist siin.

Juba paar viimast kuud on simsifännid leidnud mängust, lisadest ja uuendustest huvitavaid vihjeid selle kohta, et varsti peaks mängu tulema vampiirid, seni pole veel teada, millist liiki lisaga, loe lähemalt siin. Ning tasuta online simsimäng FreeSO on nüüd pärast aastatepikkust katsetamist valmis ja avab uksed jaanuaris 2017, lähem inglisekeelne info on siin.

Simsimaa abiline Nele saatis suhtlemise nippe, ja lisatud on muudki infot suhtlemise lehele, mida saab lähemalt lugeda siin.

Simsimaa abiline Grettel saatis koodiga nipi, et halva maastiku pärast sims ei upuks, loe lähemalt siin.

Seda mängu pole unustanud mängijad ega mängutegijad, sest miks muidu pärast nelja aastat ilmus mängutegijatelt mänguparandus, loe sellest lähemalt siin.

01.detsember 2016

Juba nädala pärast ilmub uus eripakk nimega The Sims 4 Vintage Glamour Stuff. Eripaki kohta infot loe siin, treilervideot vaata siin, pilte näed siin ja pisut rohkem infot loe siin.

The Sims 4 lisapakk City Living tõi mängu hulga uue mängutehnikaga interaktiivseid asju, mida näed siin. Lisaks saad infot festivalidest, millel saab osaleda vaid uues San Myshuno linnas, kokku on viis erinevat festivali ja infot nende kohta loe siin. Milliseid uusi toite lisapakk mängu tõi, vaata siin ning kõiki nippe kokkuvõtlikult näed siin.

23.november 2016

Enne jõulupühi käib paljudes kaubanduskohtades "Musta Reede" nimeline soodusaeg, erandiks pole ka simsimängudega kauplev Origin, kus saab praegu väga soodsate hindadega nii The Sims 4 põhimängu kui lisasid, aga ka The Sims 3 põhimängu ja lisasid. Ostle siin. Veel on ilmunud ka uus The Sims 4 lisade kogumik, kus on koos lisapakk Get to Work, mängupakk Outdoor Retreat ning eripakk Luxury Party, mis kõik eraldi ostes maksaksid kokku ligi 70 €, kuid selle kogumiku saab hinnaga 49,99 €, osta siit.

Eelmise mänguparandusega loobus Origin toetamast Windows Vista ja sellest vanemate versioonide online mänge, sealhulgas ei saanud The Sims 4 omanikud enam kasutada galeriid ega väljakutseid, mängijate suure nurina peale tõi Origin uue mänguparandusega Windows XP kasutajatele The Sims 4 jaoks galerii ja teised internetivõimalused tagasi. Mida veel parandas uus mänguparandus numbriga 43, vaata siin.

Ja koos uue mänguparandusega käivitus The Sims 4 mängus taas uus väljakutse - Kolmeraudne Vol:2, mis seekord keskendub simside rahulolule ja seda vaid nädal aega. Kuidas selles väljakutses osaleda, vaata siin.

16.november 2016

The Sims 4 lisapaki City Living uusi pilte näed siin ja ilmumisjärgne treilervideo on siin. Lisapakk toob mängu hulga uusi asju ja riideid, kõiki asju näed siin, uusi stiilseid ruume vaata siin ja simsiloomisrežiimi uuendusi siin. Lisapaki nippide kallal töö veel käib, kuid uusi kogutavaid asju võib juba näha. Tõeks osutus uue kala lisandumine, tuli lausa kaks kala, mida näed siin ja uusi kogutavaid asju tuli samuti kaks liiki: lumekuplite kogumisest loe ja vaata pilte siin ning linnapostrite kogumise info ja pildid on siin.

Enne lisapakki ilmus ka uus mänguparandus, mis tänu oma suurele mahule (üle 1 GB) lisaks väga paljudele parandustele (üle 60) tõi ka mõned uuendused, nende hulgas krunditunnused ka põhimängu. Uuest parandusest järjekorranumbriga 42 loe ja vaata pilte siin.

20.oktoober 2016

The Sims 4 lisapakile City Living on ilmunud hulk videosid ja pilte linnast, armumisest, pulmadest, ilutulestikust, karaokest, korvpallist, poliitikukarjäärist ja festivalidest. Pilte vaata siin ja videosid näed siin. Sügistalvine uudisvideo näitas, et pärast Suurlinnaelu lisapakki on talvel tulemas veel üheksas eripakk ja ka uut materjali pühadepakile, vaata uut uudisvideod siin.

Valmis on saanud suur hulk kogumise õpetuse lehti. Üldine ülevaade mängus olevatest kõikidest kogutavatest asjadest, mida muide on kokku lausa 20, on siin. Kas tead, kuidas saada kätte merikuradit ja piraajat? Õpetus on siin. Kas oskad paaritada konni? Loe siit. Aga taimede pookimist? Saad teada siin. Kindlasti oskad leida kristalle ja metalle, kui ei, siis kristallide kogumisest loe siin ja metallide kogumisest siin. Aga kuidas leida fossiile, loe siin ja kuidas saada kätte elemendid, loe siin. MySims trofeede kogumisest on kirjutatud siin ja postkaartide kogumisest siin. Kuidas teha ja koguda mikropilte, loe siin ja kosmosepiltide tegemisest ja kogumisest loe siin, mängupaki Söö Väljas olemasolul saad teha ja koguda pilte ka eksperimentaalsetest toitudest, seda saada lähemalt teada siin. Tulnukate kogumisest loe siin ja kosmosekivide kogumise kohta info on siin. Ka iga aasta kindlal ajal kogutavad asjad on olemas - pühademunade kogumisest loe siin ja suhkrupealuude kogumisest siin. Lisapaki Mine Tööle omanikud saavad koguda geoode, mille kohta saad lugeda siin, eripakis Lastetuba kogutavate koletiste kaartide info on siin ja kohe-kohe ilmuvas lisapakis Suurlinnaelu saab koguda lumekupleid, mille kohta aga kahjuks infot veel pole.

30.september 2016

Ilmus uus mänguparandus, mis seekord tõi vaid uuendusi - uusi asju ja riideid simsidele, nendest loe lähemalt siin ja kõik need uued asjad on seotud oktoobris toimuva Surmapäeva väljakutsega, millest loe lähemalt siin.

The Sims 4 kolmanda lisapaki City Living kohta on ilmunud 3 uut videot, mida vaata siin, palju uusi pilte, mida näed siin ja ka uut infot, näiteks on kirja saanud kõik uued krunditunnused, mis muudavad krundid palju huvitavamateks elamiskohtadeks ja uut inffi ka korterite kohta, loe lähemalt siin.

15.september 2016

Ja kuuldused osutusid tõeseks - novembri alguses ilmub kolmas lisapakk The Sims 4 Linnaelu (The Sims 4: City Living). Tutvustust loe siin, videot vaata siin, pildid on siin ja pisut rohkem infot loe siin. Ning nüüd on kõik simsimängud Originis poole hinnaga, kui kasutad koodi Origin50. Kahjuks ei kehti see kood ette tellimisel, nii et lisapaki City Living tellimisel pead ikkagi maksma täishinna 39,99 €.

Valmis on saanud ka eelmiste eripakkide nipilehed. Lastetoa eripaki koletiste kaartidest loe siin, koletiste võitlusest siin, nukuteatrist siin ja kõikidest uuendustest siin ning Tagahoovi eripaki asju näed siin ja uuenduste leht on siin.

Simsimaa abilised: Reigo saatis pilte, mida näeb siin.

23.august 2016

Brasiilia mängudeveeb avaldas info, et veel sel aastal ilmub kolmas lisapakk, mis tõlgituna võib olla näiteks The Sims 4 Linnaelu (The Sims 4: Vida na Cidade). Nagu ikka, üsna varsti pärast selle info levimist võeti see lehelt maha, mis tõestab, et selline lisapakk ongi peatselt tulekul.

Kuid praegu on käimas kolmekordse tõuke väljakutse nädal, mis tähendab, et 22. kuni 29.augustini saad oma mängus simside oskusi arendada või ametiredelil üles minna kolmekordse kiirusega, lähemalt loe sellest väljakutsest siin. Ilmus mängu-uuendus nr.40, mis vigade parandamise kõrval tõi simsidele vahetatavad telefoniümbrised, lähemalt loe siin.

Kas oled lugenud huvitavaid artikleid simsimängude ja elu kohta? Lisaks varem Simsimaal olnud lugudele, nagu mänguvigadest, mis jõudsid ikkagi mängu, saad lugeda siin, simsimängude 15.aastapäevast loe siin ja 16.aastapäevast siin ning The Sims 4 esimesest aastapäevast on lugu siin ning tulevikupakkide ideedest saad teada siin, on nüüd lisatud täiesti tuliuued ja põnevad lood koos ilmekate piltidega: mängus ärajäänud asju näed siin, tõestusest sellest, et me kõik elame simsimängudes, saad lugeda siin, ning simsimängu nähtustest päriselus saad lugeda siin.

Ning juba on mängus mitmeid olendeid, kellega simsidel tuleb kokku puutuda: põhimängu algusest alates on mängus lehmtaim, kellest loe siin, päkapikkudest on info siin, vaimudest loe siin. Uus info on teenindajatest, kellest saad teada siin ja iseilmuvatest simsidest on lehekülg siin. Kui sul on installitud kõik mänguvärskendused, on sul mängus ka remondimees, kellest loe siin, aedniku kohta on info siin ja lapsehoidjast loe siin, tuliuute lehtedena on olendite hulka lisatud huvitavad lehed traagilisest klounist siin ja voodialusest koletisest siin. Veel ühe koletise toob mängu lisapakk Get Together, merekoletisest loe siin, lisapaki Get to Work olemasolul on mängus tulnukad, kellest loe siin ning mängupaki Kodust Välja olemasolul on mängus ka erak, metsavaht ja karu, kelle infoleht on siin.

Simsimaa abiline Nele saatis kaks jutukest , mida saab lugeda siin.

18.juuli 2016

Ilmunud on uus uudisvideo, mis seekord näitas vaid üht uut eripakki ning eripakk nr.8 nimega Tagahoov ilmub juba 19.juulil. Loe lähemalt siin, pilte vaata siin, videod on siin ja pisut rohkem infot siin.

Vahepeal on ilmunud ka mitu mängu-uuendust. Viimane uuendus numbriga 37 toob mängu lapsehoidja, lähemalt sellest uuendusest loe siin. Enne lastetoa eripakki ilmunud uuendus 36 tõi mängu voodialuse koletise, sellest uuendusest saad lähemalt teada siin. Uuendus 35 parandas mõne vea, loe siin. Kuid uuendusega 34 tuli simsimängudesse esimest korda sooneutraalsus, mis tähendab, et mehed saavad olla naiselikud ja vastupidi ning igast soost sims saab kanda igasuguseid riideid. Loe lähemalt siin.

Simsimaa abiline Laura saatis pilte, mida näed siin.

30.juuni 2016

Juunis ilmus ka eripakk Lastetuba, mis pakub asju, riideid ja tegevust just simside lastele. Loe tutvustust siin, vaata pilte siin, videod on siin ja eripakiga mängu lisanduvad asjad on siin.

Ameerika elektroonilise meelelahutuse assotsiatsioon (The Entertainment Software Association) küsitles eelmise aasta jooksul kokku 4000 ameerika peret nende eelistuste kohta ja selles edetabelis sai vaieldamatu esikoha The Sims 4, vaata tulemusi siin. Kas Eestis oleks tulemus sama? Ja veel pisut statistikat: üks simsimängu loojatest Dave Miotke säutsus, et Sims 4 põhimängu on müüdud juba üle 5 miljoni, võrdluseks Wikipedia andmetel on The Simsi müüdud üle 11 miljoni, The Sims 2-te 6 miljonit ja The Sims 3-e ligi 8 miljonit.

Simsimaa abiline Marilis saatis pilte, mida näed siin.

29.mai 2016

Paljude mängurite soovile vastu tulles lasebki EA välja restoraniteemalise lisa. Uus mängupakk nimega Söö Väljas ilmub 07.juunil, loe sellest lähemalt siin, pilte näed siin ja videod on siin. Ning juunis lubati välja lasta ka uus eripakk, järjekorras juba seitsmes ja selle teemaks on lapsed. Vahepeal on ilmunud ka uus väiksemat sorti mänguparandus, millest loe lähemalt siin.

Simsimaa abiline Emma saatis omakirjutatud jutu, mida saab lugeda siin.

24.aprill 2016

Mängutootja avaldas uudisvideo tulevastest võimalustest mängus ja lubas hakata sellist uudisvideot näitama iga 2-3 kuu järel. Esimene uudisvideo näitas, et tulekul on laste eripakk ja söögikohtade mängupakk. Vaata esimest uudisvideot ja loe selles olevatest uutest võimalustest siin.

Ilmunud on uus mängu-uuendus nr.32, millest loe lähemalt siin. Uuendus tõi tagasi mängu kauanõutud ja -oodatud traagilise klouni, kellest loe lähemalt siin.

Uuendatud on faktide lehte, mida näed siin. Ning kas teadsid, et mängus saavad su simsid koguda 16 erinevat asja? Vaata kõigi kogutavate asjade kohta kokkuvõtvat infot siin.

Simsipunkte enam kinkida ei saa, neid saab igaüks nüüd ise osta vaid Originis. Kuid asju saab jätkuvalt kinkida.

09.aprill 2016

Kuna väljakutseid on nüüd hakanud korraldama ka mängutootja ise, siis on ka Simsimaal eraldi väljakutsete leht siin, kus on juba olemas munajahi väljakutse siin ja kasvuvilja väljakutse õpetus siin. Lisaks muidugi viimase mänguparanduse kogu ülevaade on siin.

Veel vaid mõned päevad on mängutootja netipoes Origin saadaval paljud mängud, sealhulgas The Sims 4 ning lisapakid Get Together ja Get To Work poole odavamalt. Kevadine hinnasula kestab kuni 11.aprillini, vaata ja osta mänge poole odavamalt siin.

Internetipõhist simsimängu on mängutootja EA püüdnud samuti aegade jooksul ülal hoida. 2002.aasta detsembris käivitati The Sims Online, mis kogus küll populaarsust, kuid EA polnud sellega rahul ja uuendas mängu 2008.aasta alguses, nimetades selle ümber EA-Landiks, kuid sama aasta augustis segastel asjaoludel siiski sulges selle mängu serverid. Nüüd on IT-spetsidest simsifännid puhunud The Sims Onlinele sisse uue elu nime all FreeSO (Free Sims Online). Kui ka sind huvitab internetipõhine simsimäng, siis saad selle tõmmata, mängida ja edasist infot lugeda inglise keeles siin.

Kui soovid oma mängu tõmmata uusi ja huvitavaid asju, siis Simsimaa pakub parimaid lehti, kust saab asju tõmmata, nende lehtede ülevaate leiad siit.

Simsimaa abiline Elina saatis oma värskendatud simsifoorumi Glamorous Sims lehe lingi.

19.märts 2016

Vahepeal unarusse jäänud mängude müügiedetabelid on taas olemas ning simsimängud on seal jätkuvalt esirinnas, vaata müügiedetabeleid siin.

Mängu süsteemikujundaja Kate Flack kirjutab oma LinkedIn lehel kogemustes, et ta tegeleb kokku 3 aastat mängule uute võimaluste loomisega, mis tähendab, et vähemalt 2 järgmist aastat tuleb The Sims 4-le veel lisapakke, mängupakke, eripakke ja uuendusi. Järgmine mängu-uuendus tulebki juba järgmisel nädalal, kuid EA kinnitas, et mingit eri-, mängu- või lisapakki sel kuul välja ei lasta.

Eesootava munadepüha jaoks toob 22.märtsil ilmuv uuendus mängu lausa kaks väljakutset: eelmisest aastast juba tuttava munadejahi ning uuena saab nüüd kasvatada ja süüa kasvuvilja, lähemalt loe siit.

14.veebruar 2016

Head sõbrapäeva soovib uus eripakk Armastuseaed, temaatilist videotervitust vaata siin. Eripaki uusi pilte näed siin, eripakiga mängu lisanduvaid asju näed siin ning eripakiga mängu tulnud soovikaevu kõikide soovide kõik võimalikud tulemused on kirjas siin.

Uus video ilmus ka lisapakist Get Together, seda vaata siin. Selle lisapaki kohvikunippe loe siin ning koos kohvijookidega on valmis ka kõikide teiste jookide, mida on päris palju, lehed: kodujooke vaata siin, teejooke siin, baarijooke siin ja purskkaevujooke siin.

04.veebruar 2016

Simsimängud tähistavad 16.aastapäeva ja sel puhul ilmunud mängu-uuendus toob mängu ühe asja igast eelmisest simsimängust ning aedniku tellimise võimaluse, lisaks veel muid uuendusi ja ka palju vigadeparandusi, vaata lähemalt siin. Aastapäeva puhul pakub Origin simsimänge soodushinnaga, vaata ja osta siit ning pilk simsimängude ajalukku on siin, kust saad ka tõmmata simsiteemalisi taustapilte.

Sõbrapäevaks ilmub uus temaatiline eripakk The Sims 4 Romantic Garden Stuff. Vaata uue eripaki treilerit siin, pilte näed siin, info on siin ja mõned täpsustused veel siin.

Eelmise eripaki Filmiõhtu uusi pilte vaata siin, asju näed siin ja nippe vaata siin.

Kuna mängijad huvituvad endiselt ka The Sims 3-st, siis peavad ka tegijad seda edasi arendama. Mängule ilmus uus parandus, mis parandab ühe pisivea, lähemalt loe siin.

10.jaanuar 2016

Ilmumas on uus, järjekorras juba viies, eripakk nimega Filmiõhtu, originaalis The Sims 4 Movie Hangout Stuff. Eripaki tutvustust loe siin ja pisut rohkem infot siin, pilte näed siin ning video on siin. Enne eripakki on juba ilmunud mängu-uuendus nr.29, mis mõnede vigade paranduste kõrval toob mängu uued filmiteemalised postrid, et simsid saaksid aimu eesootavast filmiõhtust, lähemalt siin. Ning viimaste uuendustega installitud mäng on võrreldes esialgu ilmunud põhimänguga ikka kõvasti arenenud, seega kui kahtled, kas ikka uuendada oma mängu või ei, siis kõiki uuendusi kokkuvõttev leht on siin.

Kas tead, millised krundid linnades on ja mida on vaja, et neid krunte ehitada, vaata krundiliike siin. Lisapakk Get Together tõi mängu uue peoliigi, samuti on pidude hulka lisatud kohting ja tervituspidu, kõiki peoliike näed siin. Kuidas teha sünnipäeva või pulmade tähistamiseks spetsiaalset torti, õpetus on siin.

Simsimaa abiline Elina lisas The Sims 4 nõuetele nõuded ka Mac-ile, vaata siin.

Eelmise aasta novembris ilmunud mänguparandusele vastav linnaloomisprogrammi Create A World uus versioon on nüüd olemas, tõmba ja loe sellest siin. Ning kuna paljud mängijad on endiselt huvitatud Sims 3 mängule asjade tõmbamisest, taasavati vahepeal suletud olnud leht thesims3.com ja pisut muudeti simsipunktide ostmist, loe sellest lähemalt siin.

 

Simsimaa veeb annab ainsana Eestis ja eesti keeles täieliku ülevaate The Sims seeria mängudest ja nende lisadest, infot, nippe, koode ning veel palju muud The Sims seeria mängude kohta. Kõik siin leheküljel avaldatud materjalid on vabad kopeerimiseks ja kasutamiseks, sest sa teed seda nagunii.