2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
jaanuar

veebruar
märts
aprill
mai
juuni
juuli
august
september
oktoober
november
detsember
2007
2006
2005
2004





Simsimaa ajalugu: aasta 2008

Oktoobri uudised:

The Sims 2: The Sims 3:
02.oktoober 2008
The Sims 2 Apartment Lifes on päris palju vigu ja paranduse saad tõmmata . Simsimaa abiline Kersti teatas, et Katy Perry tegi oma uue video "Hot n Cold" Sims2 versioonis, vaata seda .
 

Simsikeelne video
02.oktoober 2008

Kersti
teatas, et Katy Perry tegi oma uue video "Hot n Cold" Sims2 versioonis.

03.oktoober 2008
Lisandus Mõisa ja Aia Eripaki uusi pilte, vaata .
 
10.oktoober 2008
Mõisa ja Aia Eripakist on lisandunud uusi pilte, vaata ning millised asjad selle eripakiga mängu tulevad, näed .
 
15.oktoober 2008
The Sims 2 Apartment Life nippide lehel on mõned täiendused ja parandused, uuri edasi. Simsilehtede hulka on lisandunud uus, lingi leiad. Simsimaa uus abiline Kristel saatis prohmakaid.
 
17.oktoober 2008
The Sims 2 Mõisa ja Aia Eripakk ilmub 14.novembril, kaks uut pilti on näha ning selle eripaki uute asjade pildid on .
 
24.oktoober 2008
The Sims 2 Apartment Life jaoks on olemas uus parandus, mis parandab veel 42 viga, tõmba see . Ning taas on juurde tulnud Mõisa ja Aia Eripaki uusi pilte, vaata ja uute asjade pilte näed , Mõisa ja Aia Eripaki karbi esi- ja tagakaant näed .
 
31.oktoober 2008
Jälle on juurde tilkunud Mõisa ja Aia Eripaki uusi pilte, vaata , uute asjade pilte näed . Simsimaa sai uusi abilisi: Laura-Liis ja Kerstin saatsid videosid, Kristina saatis nipi, kuidas teismeline on abielus ja saab lapse, Helina saatis rahasaamisnipi, Risto saatis omatehtud naise ja Meriliis saatis pilte.
 
08.oktoober 2008
Taas on juurde tulnud uusi pilte, vaata neid siin. Mänguloojad selgitavad lähemalt oma stiili võimalusi, loe siit.
 

08.oktoober 2008
Loo oma stiil (
allikas)

Oled sa poode mööda otsinud ja lõpuks leidnud mõne riietuseseme, mis on sobiv igas mõttes - see oleks sulle selga justkui valatud ning värv, muster ja tegumood on just need mida sa tahad, või oled mööblipoes näinud näiteks mõnda täpselt õiges toonis diivanit, kuhu istudes võid sinna lausa ära sulada? Ära muretse, ka sinu simsidele pakub samasuguseid võimalusi The Sims 3.

Nagu sa juba tead, on mängus olemas valmistehtud ning erinevates värvides ja stiilides riided, aksessuaarid, mööbel ja muud asjad, mille saad kiiresti mängu viia ja elumängu alustada. Aga kui sa soovid kõik oma simsi ümber muuta vaid temale omaks ehk luua oma stiili, on sul see võimalus uue põlvkonna mängus olemas.

Olemas on kümned mustrid ja materjalid, mille hulgast valida, nende hulgas on näiteks erinevad kangad, kivid, värvid, metallid, plaadid, puitpinnad jne. Sa võid kasutada materjale nii kuidas ise soovid. Näiteks võid panna oma simsile jalga puidust püksid ja metallkingad.

Lisaks saad kasutada erinevaid materjale ühe ja sama asja erinevates kohtades, näiteks võib teha täpilisele uksele triibulise uksenupu või hõbedasele kraanikausile musta kraani või lillelisele särgile tartaanist krae, triibud varrukatele ja leopardipilt särgi keskele. Asjadel saab erinevaid osi kujundada erinevalt, ühel asjal saab kujundada kuni neli osa.

Mustritele ja materjalidele lisaks saab eraldi valida värvi ja samamoodi saab ühel asjal osad teha eri värvi. Ja värve saab valida tervest paletist, kusjuures värvid jaotuvad külmadest soojadeni, nii on sul lihtsam leida oma stiilile sobiv värv.

Kui oled oma stiili leidnud, saad selle salvestada, et kasutada igal ajal iga asja juures või siis leida need asjade osad, mille kujundad oma stiiliga, et tulemus oleks peen või siis huvitav. Näiteks võid oma simsile teha musta-valgetriibulised sokid ja musta-valgetriibulise auto või kujundad ühtemoodi simsi särgi ja köögikapipinnad.

Paljude võimalustega saad leida just sulle sobiva unikaalse stiili, mida pole mitte kellelgi teisel.

 

16.oktoober 2008
Mängu on võimalik nüüd ette tellida ja ettetellijatele pakutakse lisaks mängule mitmesuguseid boonuseid, näiteks mälupulka, mängusportautot ning nippide ja õpetuste kogumikku. Kogu selle paki hind on $69.95 ehk umbes 800 EEK. Kahjuks kehtib see ettetellimisvõimalus vaid USA-s ja Kanadas, ülejäänud maailmale lubatakse seda mõne kuu pärast. (allikas). Ning lisatud on mõned uued pildid, vaata neid siin.
 

16.oktoober 2008
Reklaam (allikas)

Mängulooja, Electronic Arts, teeb koostööd IGA-ga, et arendada süsteemi, mis lubab internetiühenduse korral mängus sisse ja välja lülitada interaktiivseid reklaame. Kuna simsid saavad nüüd vaid ühel mänguväljakul käia erinevates hoonetes, sealhulgas teatris, kinos ja spordivõistlustel, siis nende ürituste plakatitele müüaksegi reklaame.

The Sims 2-s on kasutatud kahe müügiketi - H&M ning Ikea tooteid nende reklaamina, kuid nüüd tahetakse mängus olevatele teadetetahvlitele lisada sellised teated, mis ütlevad, et mängijad saavad oma simse riietada just nendes poodides. Selline reklaam peaks meelitama ka arvuti taga istujad nende firmade päris poodidesse.

Uuringute järgi on Sims 2 mänginud 16,5 miljonit inimest, kellest pooled on selle mänguga tegelenud viimase kuu aja jooksul. Keskmine simsimängija kulutab sellele mängule korraga 1,7 tundi ning mängib Simsi kokku 47,6 tundi.

EA loodab mängusisese reklaamimüügi edule, kuna mängumüüjad näevad kõigepealt, kui palju mängu ostetakse ja alles nende numbrite põhjal otsustada oma reklaampinna ostmise üle mängus. Kuna eelnevaid simsimänge saatis tohutu edu, loodab EA sama ka The Sims 3-le.

 

17.oktoober 2008
Pisut on mänguloojad avanud simside tööelu saladusi, loe siit. Taas on juurde tulnud kaks uut pilti, vaata neid siin, ning leitud on mõned uued tunnused, millega simsi iseloomu saab kujundada, vaata siit.
 

17.oktoober 2008
Simside karjäär ja tööelu (
allikas)

Simside karjäärid on arenenud ja pakuvad rohkem võimalusi nii mängijale kui simsile. Uude mängu on üle toodud mängijate lemmikkarjäärid nagu õiguskaitsja ja sportlane, loomulikult lisandub neile palju uusi. Ajakirjaniku karjääris saab sims arendada oma isikuvõlu kirjutades artikleid simsilinnast ja saab nii kuulsaks uudisteankruks.

Simsid saavad omale tööd otsida nagu varemgi ajalehe ja arvuti kaudu, kuid nüüd ka linnas ringi jalutades ja õigetesse majadesse sisenedes. Kui tahad oma simsist teha muusiku, las astub sisse teatrisse ja ta saab osa etendusest. Kui su sims tahab maalida või kasvatada puu- ja juurvilju ning nende tegevustega endale lisaraha teenida, siis ka see on võimalik. Lase oma simsil minna toidupoodi või spaasse ja võtta endale osaline töö, millega kaasnevad samuti mitmesugused auhinnad ja soodustused.

Uues süsteemis on ka uued võimalused, mille kaudu sa saad ise määrata, kuidas sims oma tööga toime tuleb, kui palju palka saab ja kui kiiresti liigub edasi karjääriredelil. Näiteks ärimehena saab su sims kiirendada oma edasiminekut, kui poeb oma ülemusele ja arendab temaga suhteid töövälisel ajal. Meedikuna saab sims tippu kiiremini, kui hoiab alles ja loeb postkasti ilmuvaid meditsiiniajakirju. Poliitik-sims aga saab end upitada heategevuskampaaniate ja annetustega.

Aga alati võib midagi juhtuda. Kui seesama poliitik-sims kasutab võimalust heategevuskampaaniast pisut raha omale kõrvale panna, võetakse ta vahele ja ta poliitikukarjäär on läbi, kuid kohalik maffia võtab temaga ühendust ja pakub talle kasulikku positsiooni kurjategija karjääris. Lisaks on nüüd võimalik ühes karjääris edasi minna mööda erinevaid harusid. Näiteks kurjategija karjääris saab sims areneda vargast meistermurdvargaks või siis hoopis valib sims kurjuse tee ja saab lõpuks maailma valitsejaks...

Samuti, kui sims on mõnes karjääris jõudnud tippu, pole tema tööelu enam sugugi mõttetu, nagu varem. Uues mängus saad lisaks põhitöökohale raha kokku ajada ka lisaülesannete ja teise tööga uue võimaluste süsteemi abil. Võimalused ilmuvad aeg-ajalt simsile ja neid saab kas kasutada või siis mitte ning pakuvad võimalused lisakohustusi, kaastöötajatega suhete arendamist, raha, ametikõrgendust, asju - kui nimetada vaid mõned.

Kui sims on kurjategija karjääris valinud kurjuse tee ja on kurjuse käsilane, antakse talle võimalus kedagi teist endast paremaks kurjategijaks teha. Või siis saab meditsiinikarjääris internina leiba teeniv sims võimaluse annetada osa oma pankreasest - simsil on küll valus (?!?), kuid saab uusi sõpru ja ametikõrgendust. Või siis märkab ülemus, et su sims on edasipüüdlik kunstnik ning soovib ühte tema maali oma kontori seinale. Ja sealt edasi on su simsil jällegi tee ainult üles...

 

24.oktoober 2008
Auhinnatud helilooja Steve Jablonsky teeb muusika ja taustahelid The Sims 3-le. Kuula teemalugu siin ja loe edasi siit.
 

24.oktoober 2008
The Sims 3 muusika (
allikas)

Mitme auhinnaga pärjatud helilooja Steve Jablonsky teeb muusikat The Sims 3 mängu jaoks, mänguloojate arvates sobib tema loodud muusika hästi The Sims 3 uute võimaluste ja avatud maailma taustaks. Helilooja teeb igale liigutusele ja kohale oma heli või loo, näiteks simsi loomisel aitab tema muusika valida näojooni, soenguid, riideid; omad helid on maja ehitamisel ja asjade ostmisel, samuti saab hääle järgi aru, kas sims on parajasti rannas, bistroos, võimlas või naabril külas. Näiteks randa minnes kuuled kajakaid, lainete murdumist ja ka muusikat, mis laseb värsket ja tuulist merekohinat, võimlasse aga passib selline kiirem disko-tehno muusika.
Kuid alati on mängijal võimalik ka enda lemmikmuusika mängu tuua ja see asendada mängusolevaga, ka selles osas annab The Sims 3 rohkem vabadust. Lisaks on mängijal võimalik ise mängus salvestada oma häält ja teha see näiteks simsi hääleks. Valida saab ka mängusolevate erinevate häälte vahel.
Kuigi The Sims teemalugu on jäänud samaks, tegi Jablonsky sellest nüüd orkestriversiooni. KUULA

 



Simsimaa veeb annab ainsana Eestis ja eesti keeles täieliku ülevaate The Sims seeria mängudest ja nende lisadest, infot, nippe, koode ning veel palju muud The Sims seeria mängude kohta. Kõik siin leheküljel avaldatud materjalid on vabad kopeerimiseks ja kasutamiseks, sest sa teed seda nagunii.